Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spor Toto Süper Lig Fikstürü Botu Yapımı
#1
Merhaba Arkadaşlar Bukonuda Size php ve jQuery kulanran bot yapmayı göstericem..

www.deccal.org

Kodlarda baya ayrıntı olduğundan grup grup ayırarak kod bloklarında ne yaptığımı anlatarak kısa bilgiler vermeye çalışacağım. Botu for döngüsünü kullanarak daha düzenli bir hale getirdim. Böylece verileri daha istikrarlı olarak çekme fırsatı yakalamış olduk. Botu gene cURL yapısını kullanarak hazırladım. Şimdi ilk önce cURL bağlantımızı yapacak olan bağlantı fonksiyonumuzu oluşturalım.

PHP Kod:
<?php

Function Baglan($link){

  
$ch  curl_init();

  
curl_setopt($ch,CURLOPT_URL,$link);

  
curl_setopt($ch,CURLOPT_RETURNTRANSFER,true);

  
curl_setopt($ch,CURLOPT_REFERER,"http://www.yandex.com.tr");

  
$Curl curl_exec($ch);

  
curl_close($ch);

return 
$Curl;

}

?>

Yukarıdaki gibi basit bir fonksiyon yapısı ile siteye bağlanmış oluyoruz. Bağlantımızın yandex üzerinden yaptığımızı belirtiyoruz. Böylece referans ile siteye bağlanmış olduk. İsterseniz bunu Google olarak düzenleyebilirsiniz.

Şimdi fonksiyonu kullanarak bağlanacağımız siteminin adresini yazalım ve değişken ile buna ulaşabilir hala getirelim.

PHP Kod:
$BaglanBaglan("http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=198"); 

Yukarıdaki gibi bağlanacağımız site adresini de yazdık. Şuan siteye bağlanmış durumdayız. İsterseniz echo komutu ile $Baglan değişkenini ekrana yazdırarak görebilirsiniz.

Şimdide verilerimizi basacağımız tablo yapısını oluşturalım ve sonra gerekli yeri for ile döndürüp bilgileri basalım.

PHP Kod:
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" class="puan_durumu">

  <
tbody>

  <
tr>

    <
th>&nbsp;</th>

    <
th>&nbsp;</th>

    <
th style="text-align:left">Takimlar</th>

    <
th width="30">O</th>

    <
th width="30">G</th>

    <
th width="30">B</th>

    <
th width="30">M</th>

    <
th width="30">Av</th>

    <
th width="30" style="font-weight:bold">P</th>

  </
tr

Yukarıdaki ilk kısım tablomuzun başlık kısmı oluyor. Şimdi for yapımızı oluşturalım ve bunun içine preg_match_all ile desenlerimizi hazırlayıp, gelen verileri de tablo yapısındaki gerekli yerlere bastıralım.

PHP Kod:
for($a=1$a <=18$a++){

if(
$a 10){$a "0".$a;}

preg_match('@<a id="ctl00_MPane_m_198_1890_ctnr_m_198_1890_grvACetvel_ctl'.$a.'_lnkTakim" href="(.*?)">(.*?)</a>@si',$Baglan,$Takim);

preg_match('@<span id="ctl00_MPane_m_198_1890_ctnr_m_198_1890_grvACetvel_ctl'.$a.'_lblOyun">(.*?)</span>@si',$Baglan,$Oynanan);

preg_match('@<span id="ctl00_MPane_m_198_1890_ctnr_m_198_1890_grvACetvel_ctl'.$a.'_Label4">(.*?)</span>@si',$Baglan,$Galibiyet);

preg_match('@<span id="ctl00_MPane_m_198_1890_ctnr_m_198_1890_grvACetvel_ctl'.$a.'_lblKazanma">(.*?)</span>@si',$Baglan,$Beraberlik);

preg_match('@<span id="ctl00_MPane_m_198_1890_ctnr_m_198_1890_grvACetvel_ctl'.$a.'_lblPuan">(.*?)</span>@si',$Baglan,$Malup);

preg_match('@<span id="ctl00_MPane_m_198_1890_ctnr_m_198_1890_grvACetvel_ctl'.$a.'_Label5">(.*?)</span>@si',$Baglan,$Averaj);

preg_match('@<span id="ctl00_MPane_m_198_1890_ctnr_m_198_1890_grvACetvel_ctl'.$a.'_Label3">(.*?)</span>@si',$Baglan,$Puan);



echo
'<tr class="aaaa">

    <td style="text-align:right">'
.$a.'</td>

    <td></td>

    <td style="text-align:left">'
.substr(stristr($Takim[2],"."),1).'</td>

    <td>'
.$Oynanan[1].'</td>

    <td>'
.$Galibiyet[1].'</td>

    <td>'
.$Beraberlik[1].'</td>

    <td>'
.$Malup[1].'</td>

    <td>'
.$Averaj[1].'</td>

    <td style="font-weight:bold">'
.$Puan[1].'</td>

</tr>'
;



Yukarıdaki desenleri incelerseniz verilerin nasıl alındığı konusunda fikir sahibi olursunuz. Şimdi verileri de çektiğimize göre artık tablo yapımızı kapatabiliriz. For dışında kalan tablo kapatma etiketlerini de sona ekleyip botumuzu bitirelim.

PHP Kod:
</tbody></table

PHP Kod:
<style type="text/css">

table.puan_durumu {background-color:#fff;color;#333;font:11px Tahoma}

table.puan_durumu tr.sampiyon {background-color#FFE009!important;}

table.puan_durumu tr.uefa {background-color#65C5F3!important;}

table.puan_durumu tr.even {background-color#dcdcdc;}

table.puan_durumu tr.odd {background-color#eaeaea;}

table.puan_durumu tr.kume {background-color#333!important;color: #FFF!important;}

table.puan_durumu th {font-weightbold;color#C00}

table.puan_durumu td {text-aligncenter;border-bottom-width1px;border-bottom-stylesolid;border-bottom-color#F9F9F9;padding-top: 5px;padding-right: 4px;padding-bottom: 5px;padding-left: 4px;}

</style

Yukarıdaki kodları yazdığımızda görünüm olarak güzel bir hal almış olacak. Ek olarak şampiyon, uefa ve küme düşenlerin belirtileceği css düzenlemeleri de hazırladım. Şimdi bunları jQuery ile atayalım ve ilk 2 şampiyonlar ligine, 3-4. sıradakileri uefa ligine ve son 3te yer alan takımların küme düştüğünü belirtelim.

İlk önce sayfamızın en tepesine jQuery kütüphanesini dahil ediyoruz.

PHP Kod:
<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-1.10.2.min.js"></script> 

Kütüphaneyi dahil ettikten sonra şimdi jQuery kodlarımızı yazabiliriz. Kodlarımız da :eq ile indis numarasını belirterek .addClass'ı kullanarak işlemimizi tamamlıyoruz. Özel ligler dışında kalanları ise renkli listeleme dersindeki gibi renklendiriyoruz. Bunun için odd ve even kullanıyoruz.

PHP Kod:
<script type="text/javascript">

$(
".aaaa:even").addClass("even");

$(
".aaaa:odd").addClass("odd");

$(
"table.puan_durumu tr:eq(1),table.puan_durumu tr:eq(2)").addClass("sampiyon");

$(
"table.puan_durumu tr:eq(3),table.puan_durumu tr:eq(4)").addClass("uefa");

$(
"table.puan_durumu tr:eq(16),table.puan_durumu tr:eq(17),table.puan_durumu tr:eq(18)").addClass("kume");

</script> 

Botumuz kodsal ve görsel olarak artık hazır durumda!
İnsɑnlɑr değişmez değişen tek şey şɑrtlɑr ve çıkɑrlɑr...
Beğenenler: Symxq
#2
Eline sağlık abi güzel exciting
Beğenenler:
#3
Elinize sağlık kiss
Beğenenler:
#4
elinize sağlık
Beğenenler:

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  IMDb Botu JTatar 8 312 10-03-2016, Saat: 10:08
Son Yorum: JTatar
  PHP Bot Yapımı iMoGeN 6 1,319 07-03-2015, Saat: 02:44
Son Yorum: Stallk3r
  php ile üyelik botu yapabilcek varmı twitter maker gibi NemoryTR 2 461 08-02-2015, Saat: 14:44
Son Yorum: NemoryTR
  PHP ile Küçük Bir Oyun Yapımı iMoGeN 5 799 30-07-2014, Saat: 10:21
Son Yorum: LAZRAIL
  Php ile Dinamik Site Haritası Yapımı (sitemap.php) DaRKNeSS 1 867 28-04-2014, Saat: 15:20
Son Yorum: D4RKG1RL
Anahtar Kelimeler

Spor Toto Süper Lig Fikstürü Botu Yapımı indir, Spor Toto Süper Lig Fikstürü Botu Yapımı Videosu, Spor Toto Süper Lig Fikstürü Botu Yapımı Online izle, Spor Toto Süper Lig Fikstürü Botu Yapımı Bedava indir, Spor Toto Süper Lig Fikstürü Botu Yapımı Yükle, Spor Toto Süper Lig Fikstürü Botu Yapımı Hakkında, Spor Toto Süper Lig Fikstürü Botu Yapımı Nedir, Spor Toto Süper Lig Fikstürü Botu Yapımı Free indir, Spor Toto Süper Lig Fikstürü Botu Yapımı Oyunu, Spor Toto Süper Lig Fikstürü Botu Yapımı Download


1 Ziyaretçi